Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Dead Man's Bones - Dead Man's Bones (2009)



Οι Dead Mans Bones είναι το μουσικό εγχείρημα των ηθοποιών Ryan Gosling, Zach Shields και της παιδικής χορωδίας του LA : Silverlake Conservatory. Δημιουργήθηκαν το 2008 και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα άλμπουμ(που κυκλοφόρησε το 2009) με τίτλο ομώνυμο με την μπάντα.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Οι 2 τους γνωρίστηκαν το 2005 στο Τορόντο μιας και εκείνον τον καιρό «έβγαιναν» με τις αδερφές McAdams(όπως λέμε αδερφές Μπρόγερ) την ηθοποιό Rachel(ο Ryan) και την make-up artist Kayleen(ο Zach). Η πρώτη εντύπωση της μεταξύ τους γνωριμίας δεν υπήρξε η καλύτερη και μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο για έντονη και αμοιβαία αντιπάθεια. Ωστόσο η κοινή τους αγάπη-εμμονή για τα φαντάσματα, τα τέρατα και όλα τα συναφή τους έφερε απρόσμενα κοντά.


Πρωταρχικός τους στόχος ήταν να γράψουν ένα θεατρικό έργο που θα πραγματευόταν μια ιστορία αγάπης, ένα ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα σε 2 φαντάσματα. Το έκαναν. Εν συνεχεία θέλησαν να το «ντύσουν» μουσικά αλλά με την μικρή λεπτομέρεια(έχει σημασία) πως οι ίδιοι θα ήταν τόσο πίσω από τα όργανα όσο κι απο τα φωνητικά. Μαθαίνοντας λοιπόν να παίζουν έγχορδα και κρουστά το κατάφεραν και αυτό. Στην πορεία προέκυψε και υλοποιήθηκε η ιδέα περί συμμετοχής παιδικής χορωδίας και το γλυκό έδεσε. Δυστυχώς όμως στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ρόδινα, καθότι η έλλειψη χρηματοδότησης οδήγησε σε ναυάγιο τα όποια σχέδια  ν’ ανέβει η παράσταση. Πράγμα που απ’ ότι υποψιάζομαι προφανώς και τους στεναχώρησε αλλά ούτε τους πτόησε, μήδε τους καταρράκωσε. Γιατί ? Μα διότι τους οδήγησε στην απόφαση να ηχογραφήσουν και να προωθήσουν αποκλειστικά την μουσική!


Αποτέλεσμα ? Δικαίωση και Dead Mans Bones! Τουτέστιν μελαγχολικός ήχος και spooky διάθεση. Μακάβριοι και ερωτικοί στίχοι. Μυστηριώδη εφέ(κυρίως φυσικοί ήχοι) και μεγάλη συμμετοχή των χεριών(παλαμάκια, καστανιέτες). Ένα μείγμα 50’s και 60’s με μικρές δόσεις από Shins, Modest Mouse, Say Hi, Bauhaus και Submarines. Δώστε τους την απαιτούμενη προσοχή κι αυτοί θα σας στοιχειώσουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα!

Ξεχωρίζουν :

Lose Your Soul

In The Room Where You Sleep

Pa Pa Power

και My Body's A Zombie For You

p.s. Οφείλω να ομολογήσω πως τον Gosling τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση ως ηθοποιό και θεωρώ πως είναι - με διαφορά από τον δεύτερο – ο καλύτερος της γενιάς του. Από το Σάββατο το βράδυ και χάρη στην «επιμονή» μιας φίλης με κέρδισε – αν και την είχα πάρει γραμμή τη δουλειά απ’ το “Blue Valentine” - και μουσικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου