Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Beverly Hills 90210 - Emily Valentine (1991-1994)


Crazy Crazy Girl…


Μην σας ξεγελάει η 3ετία καθότι η μηχανόβια, αναρχοαυτόνομη νεοχίπισσα και κόρη μεγάλοφωτογράφου απ’ το San Francisco της California πρωταγωνίστησε μόλις σε 12 επεισόδια.  Ήρθε στις αρχές τις 2 season – και συγκεκριμένα στο 8 επεισόδιο – για να ταράξει τα νερά στη σχετικά «ήσυχη» κοινωνία του Beverly. Η εμφάνιση της βγαλμένη από στίχους του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου στο «Έτσι σε Θέλω»  δηλαδή : σκισμένα  jeans, μπότες και καπέλο. Με το καλημέρα προκάλεσε φθόνο και έσπειρε διχόνοια στους κύκλους του γυναικείου πληθυσμού καθώς με την διαφορετικότητα της τραβούσε τα βλέμματα του ανδρικού. Τρανό παράδειγμα τα 2 διαφορετικά dates σε 2 μέρες !!! Κι όμως τα καλά «χουνέρια» το τρελοκόριτσο τα φύλαγε για την συνέχεια και είχαν ως  κύριο αποδέκτη το ηθικό παλικάρι απ’ την Minnesota. Όπως το έλεγε το νυν girlfriend(λέγε με Κοκκίνου) του Μπόγρη σ’ ένα παλιό σουξέ «έμμονη ιδέα είσαι…», κάπως έτσι κι η Emily για τον Brandon. Αρχικά έμμονη κι εν συνεχεία  εμμονή στα όρια της παράνοιας. Να ναι καλά η παλιοπαρέα που με τον  Jim και την Cindy την έσωσαν παρά (γουρουνό)τρίχα και την έβαλαν στη κλινική γιατί το τέλος μόνο αίσιο δεν θα ‘ταν.


Κάπου εκεί  χάσαμε τα χνάρια της και χρειάστηκε να περιμένουμε σχεδόν 2 σεζόν για να γίνει το δυναμικό comeback - λίγο πριν τα μέσα της 4ης – την Thanksgiving day. Τότε που ο καλύτερος waiter στα χρονικά του θρυλικού Peach Pit έκανε το 7ώρο ταξίδι προς την γενέτειρα πόλη της για να την συναντήσει. Ο λόγος ? Μια στάση σ’ ένα βενζινάδικο και η εικόνα της στο πρόσωπο κάποιας άλλης. Κι όμως… true story! Η psycho-Emily στα χρόνια που είχαν περάσει άλλαξε τόσο εμφανισιακά(ποιο σοφιστικέ) όσο και στα μυαλά(έκαναν δουλειά τα φάρμακα). Το μοναδικό πράγμα που παρέμεινε αναλλοίωτο ήταν η αδυναμία της για τον προαναφερθέντα. Δυστυχώς όμως οι σπουδές της στο εξωτερικό μας την πήραν μακριά και την απολαύσαμε μόλις για 2 επεισόδια.


Για να επιστρέψει κοντά μας για τα τελευταία ένσημα στην season 5 και συγκεκριμένα στην αποφράδα εκείνη μέρα που η Kelly(ως κορίτσι του Walsh τότες) έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει - σε όψη - ο θηλυκός Freddy Krueger. Η Valentine παρότι έβλεπε ότι το νταραβέρι της με τον “high-school sweetheart” είχε τύχη κι ήταν σε θέση να τα φέρει όλα τούμπα(ή έστω  σε θέση - για εμάς τους fan της - να τα κάνει όλα ταναπού) διάλεξε τον “high road” και δείχνοντας τεράστια αποθέματα ωριμότητας και μεγαλείο ψυχής την έκανε με ψηλά το κεφάλι. Well done Emily well done…


Τι θα θυμόμαστε :

1)Τον υποχθόνιο-ύπουλο τρόπο με τον οποίο κέρασε «κουμπί»(βλέπε 2:20) τον Brandon σε underground club-ακι.

2)Την cover-ια στο κομμάτι του Neil Sedaka - Breakin Up Is Hard To Do

3)Την αποτυχημένη της προσπάθεια να κάψει το πανό που είχαν φτιάξει τα παιδιά για το West Beverly High School.

4)Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και τις αμέτρητες αναπάντητες στην οικεία Walsh


5)Την λατρεία της για τον υδάτινο κόσμο και ιδιαίτερα για τις φώκιες που την οδήγησε στο να πάρει υποτροφία στο Cousteau Institute στο Παρίσι χωρίς καν να έχει τελειώσει το λύκειο.


Τι θα ξεχάσουμε :
Τίποτα(!) θέλουμε να τα θυμόμαστε όλα…



P.s.1 Για τον «Τσούτσι»...
P.s.2 Επόμενος ο Sanders



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου